Members

FRANÇOISE VAAL – LEAD ZANG

Françoise groeide op met de rockmuziek die haar oudere zus draaide, maar ook met de pop/rock die in de jaren 70 in het cafe van haar ouders werd gedraaid. De Stones, Hendrix, Joplin, de glamrockers, maar ook Crosby Stills & Nash gingen er met de paplepel in.  Daarnaast luisterde ze met haar vader naar de classic jazz van Sarah Vaughan, Oscar Peterson en Count Basie. Door haar muzikale opvoeding heeft ze een brede smaak, maar geeft voorkeur aan stevige nummers, liefst met een funky feel, zoals die van haar favoriete band Mother’s Finest.
Als tiener kwam ze terecht in een progrock band, belandde daarna in diverse rockbands,  dance classics, metal en classic hardrock.  Ze heeft haar vocale en componerende medewerking verleend aan diverse cd’s van Monsoon (synthrock), Offscreen (jazzrock), W2Warthog (progrock) en recentelijk het hardrock/metal album van Ron Coolen. Na jarenlang de frontvrouw van AC/DShe te zijn geweest, werd het tijd voor wat anders. De moeder van de rockmuziek ontbrak nog in het rijtje: de blues!  Haar krachtige vocalen hebben al velen overtuigd de afgelopen decennia. Bij Funky Blue Bastards laat ze de andere kant van haar stem horen. Haar motto: “Als je iets doet moet je het ook goed doen en … with a lot of fun!”

JOOST LEGEBEKE – BLUESHARP

De mondharmonica is eigenlijk al 40 jaar zijn grote liefde. Geïnspireerd door grootheden zoals John Mayall kwam Joost al vroeg in contact met muzikanten onder andere op school en sloot zich al snel aan bij zijn eerste band, “Black Flame”. Met hun stevige Blues-Rock stijl heeft die band menig dorpscafé op zijn grondvesten doen trillen en 3x per weekeinde optreden was zeker geen uitzondering. Joost komt oorspronkelijk uit Noord-Holland en is begin ‘ 80 naar Veenendaal verhuisd. Ook in die plaats heeft hij snel nieuwe muzikale vrienden leren kennen waarmee de band “Bloozinay” ofwel “Blues in A” werd opgericht. Later is die succesvolle formatie overgegaan in de band “Blues Syndicate”, echter die band is niet meer zo actief geweest als andere bands in de wilde beginjaren. Via jamsessies, en diverse blues-formaties is Joost nu thuis bij FBB. Invloeden en interesses: Alles waar een lekkere scheurende Bluesharp in zit zoals: John Mayall, Bluesbreakers, Eric Clapton, Muddy Waters, BB King, Allman Brothers, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix etc. Andere muziekstijlen: Latin, Reggae, Jazz. Altijd bezig met muziek maken: “Hoe meer hoe beter!”

JOOST NIESSEN – KEYBOARDS

Joost’s roots liggen in Rock en blues. Hij heeft in diverse Blues & Bluesrock bands gespeeld, met optredens op vele Bluesroute’s, kroegen en festivalpodia. Van vette Hammond tot en met een catchy – en toch gevoelige Fender Rhodes piano, een prima ondersteuning voor de band en ook niet vies van een lekkere solopartij. “Less is more en vet is beautiful!”

DIRK PRONK – GITAAR

Slag-/sologitaar, houdt van stevig, melodieus, en een goede groove. Hij vond zijn eerste gitaar op zeer jonge leeftijd bij de vuilnisbak en daarmee is zijn muzikale loopbaan begonnen. Invloeden: Rolling Stones, Jimi Hendrix, Deep Purple, Led Zeppelin, Supertramp, Pink Floyd, The Band, John Mayall, Eric Clapton, Allman Brothers, J Geils Band, Gary Moore, Stevie Ray Vaughan. Heeft een lange historie in diverse Pop- en Classic Rock coverbands en is. na een tijdje in een leuke andere Bluesband te hebben gezeten, met FBB weer lekker terug bij zijn roots, Blues en Rock nu dus met invloeden uit de Jazz. Een van zijn vele lijfspreuken is: “Ik zeg hé zeg ik, wat zeg ik? … Já zegt ie!”

ADRIAAN DRENTH – BASS

Na aanvankelijk begonnen te zijn als gitarist binnen enkele jaren overgestapt op Bass,  mede geïnspireerd door de rol van de basgitaar in de muziek van de jaren 80.  Zijn muzikale interesse ligt in oorsprong bij de Blues en Bluesrock maar hij heeft in de loop der jaren een brede muzieksmaak ontwikkeld. Na jarenlang in diverse TOP 40 coverbands gespeeld te hebben, na een band-loze periode, de muzikale activiteiten weer opgepakt. De oorsprong, waarbij de cirkel weer rond is.

In samenwerking met de drummer zorgt hij voor een stevige groovende ritmesectie die als basis dient voor de band. Een van zijn motto’s is; “You can hear the Music but you can feel the Bass”.

JOHNNY BREURING – DRUMS

Johnny heeft als drummer, maar ook als leadzanger samengewerkt in diverse bands, met meer of minder bekende collega muzikanten. Als leadzanger heeft hij meegewerkt aan het album Just Our Friends (Sueno 170574) met de track Heaven Stood Still, en het album Point Blank van The Brood Roosters (DRC entertainment 112006).
De muzikale invloeden waar hij zijn inspiratie vandaan haalt zijn zeer divers: Pop, Blues, Soul, Rock, Rockabilly, R&B, Country, Funk, Latin en Reggae. Johnny maakt met deze stijlen zijn eigen onmiskenbare vette drum-grooves in de band en ook neemt hij een deel van de vocalen voor zijn rekening!