Members

 

Peter van Boven, zang.

Begon als zanger/gitarist/toetsenist in een symfonische rockband “Symposion” in Brummen in de jaren 80 en deed met deze band mee met de Grote Prijs van Nederland in 1987. Daarna werd de formatie uitgebreid en sloegen ze een andere weg in en onder de naam “Yankee Rose” en speelde de band rock en pop covers. Uiteindelijk kwamen er 4 blazers en 2 zangeressen bij en onder de naam “Soul Sacrifice” heeft deze 11 mans formatie jarenlang gespeeld op feesten met een zeer gevarieerd blues, funk, soul, disco en rock repertoire. Peter heeft een brede muzieksmaak en zingt zowel lead als achtergrond, met een voorkeur voor harmonieuze melodieën.

 

Joost Legebeke, bluesharp.

De mondharmonica is eigenlijk al 40 jaar zijn grote liefde. Geïnspireerd door grootheden zoals John Mayall kwam Joost al vroeg in contact met muzikanten onder andere op school en sloot zich al snel aan bij zijn eerste band, “Black Flame”. Met hun stevige Blues-Rock stijl heeft die band menig dorpscafé op zijn grondvesten doen trillen en 3x per weekeinde optreden was zeker geen uitzondering. Joost komt oorspronkelijk uit Noord-Holland en is begin ‘ 80 naar Veenendaal verhuisd. Ook in die plaats heeft hij snel nieuwe muzikale vrienden leren kennen waarmee de band “Bloozinay” ofwel “Blues in A” werd opgericht. Later is die succesvolle formatie overgegaan in de band “Blues Syndicate”, echter die band is niet meer zo actief geweest als andere bands in de wilde beginjaren. Via jamsessies, en diverse blues-formaties is Joost nu thuis bij FBB. Invloeden en interesses: Alles waar een lekkere scheurende Bluesharp in zit zoals: John Mayall, Bluesbreakers, Eric Clapton, Muddy Waters, BB King, Allman Brothers, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix etc. Andere muziekstijlen: Latin, Reggae, Jazz. Altijd bezig met muziek maken: “Hoe meer hoe beter!”

Joost Niessen Keyboards

Joost’s roots liggen in Rock en blues. Hij heeft in diverse Blues & Bluesrock bands gespeeld, met optredens op vele Bluesroute’s, kroegen en festivalpodia. Van vette Hammond tot en met een catchy – en toch gevoelige Fender Rhodes piano, een prima ondersteuning voor de band en ook niet vies van een lekkere solopartij. “Less is more en vet is beautiful!”

 

Dirk Pronk, gitaar.

Slag-/sologitaar, houdt van stevig, melodieus, en een goede groove. Hij vond zijn eerste gitaar op zeer jonge leeftijd bij de vuilnisbak en daarmee is zijn muzikale loopbaan begonnen. Invloeden: Rolling Stones, Jimi Hendrix, Deep Purple, Led Zeppelin, Supertramp, Pink Floyd, The Band, John Mayall, Eric Clapton, Allman Brothers, J Geils Band, Gary Moore, Stevie Ray Vaughan. Heeft een lange historie in diverse Pop- en Classic Rock coverbands en is. na een tijdje in een leuke andere Bluesband te hebben gezeten, met FBB weer lekker terug bij zijn roots, Blues en Rock nu dus met invloeden uit de Jazz. Dirk is ook vaak te vinden op diverse jamsessies, uiteenlopend van pop, rock en blues tot en met jazzsessies. Een van zijn vele lijfspreuken is: “Ik zeg hé zeg ik, wat zeg ik? Já zegt ie!”