Members

VACATURE – LEAD ZANG

Zanger of zangeres gezocht. Omgeving Utrecht.

Wie is, of weet, een leuke, goede zanger(es) die graag wil meedoen met onze Blues-Rock band Funky Blue Bastards. We repeteren op de dinsdagavond in Nieuwegein. Heb je interesse stuur dan een email naar dirk.pronk@fbb-blues.com. We spreken je graag!

JOOST LEGEBEKE – BLUESHARP

De mondharmonica is eigenlijk al 40 jaar zijn grote liefde. Geïnspireerd door grootheden zoals John Mayall kwam Joost al vroeg in contact met muzikanten onder andere op school en sloot zich al snel aan bij zijn eerste band, “Black Flame”. Met hun stevige Blues-Rock stijl heeft die band menig dorpscafé op zijn grondvesten doen trillen en 3x per weekeinde optreden was zeker geen uitzondering. Joost komt oorspronkelijk uit Noord-Holland en is begin ‘ 80 naar Veenendaal verhuisd. Ook in die plaats heeft hij snel nieuwe muzikale vrienden leren kennen waarmee de band “Bloozinay” ofwel “Blues in A” werd opgericht. Later is die succesvolle formatie overgegaan in de band “Blues Syndicate”, echter die band is niet meer zo actief geweest als andere bands in de wilde beginjaren. Via jamsessies, en diverse blues-formaties is Joost nu thuis bij FBB. Invloeden en interesses: Alles waar een lekkere scheurende Bluesharp in zit zoals: John Mayall, Bluesbreakers, Eric Clapton, Muddy Waters, BB King, Allman Brothers, Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix etc. Andere muziekstijlen: Latin, Reggae, Jazz. Altijd bezig met muziek maken: “Hoe meer hoe beter!”

JOOST NIESSEN – KEYBOARDS

Joost’s roots liggen in Rock en blues. Hij heeft in diverse Blues & Bluesrock bands gespeeld, met optredens op vele Bluesroute’s, kroegen en festivalpodia. Van vette Hammond tot en met een catchy – en toch gevoelige Fender Rhodes piano, een prima ondersteuning voor de band en ook niet vies van een lekkere solopartij. “Less is more en vet is beautiful!”

DIRK PRONK – GITAAR

Slag-/sologitaar, houdt van stevig, melodieus, en een goede groove. Hij vond zijn eerste gitaar op zeer jonge leeftijd bij de vuilnisbak en daarmee is zijn muzikale loopbaan begonnen. Invloeden: Rolling Stones, Jimi Hendrix, Deep Purple, Led Zeppelin, Supertramp, Pink Floyd, The Band, John Mayall, Eric Clapton, Allman Brothers, J Geils Band, Gary Moore, Stevie Ray Vaughan. Heeft een lange historie in diverse Pop- en Classic Rock coverbands en is. na een tijdje in een leuke andere Bluesband te hebben gezeten, met FBB weer lekker terug bij zijn roots, Blues en Rock nu dus met invloeden uit de Jazz. Een van zijn vele lijfspreuken is: “Ik zeg hé zeg ik, wat zeg ik? … Já zegt ie!”

ADRIAAN DRENTH – BASS

Na aanvankelijk begonnen te zijn als gitarist binnen enkele jaren overgestapt op Bass,  mede geïnspireerd door de rol van de basgitaar in de muziek van de jaren 80.  Zijn muzikale interesse ligt in oorsprong bij de Blues en Bluesrock maar hij heeft in de loop der jaren een brede muzieksmaak ontwikkeld. Na jarenlang in diverse TOP 40 coverbands gespeeld te hebben, na een band-loze periode, de muzikale activiteiten weer opgepakt. De oorsprong, waarbij de cirkel weer rond is.

In samenwerking met de drummer zorgt hij voor een stevige groovende ritmesectie die als basis dient voor de band. Een van zijn motto’s is; “You can hear the Music but you can feel the Bass”.

JOHNNY BREURING – DRUMS

Johnny heeft als drummer, maar ook als leadzanger samengewerkt in diverse bands, met meer of minder bekende collega muzikanten. Als leadzanger heeft hij meegewerkt aan het album Just Our Friends (Sueno 170574) met de track Heaven Stood Still, en het album Point Blank van The Brood Roosters (DRC entertainment 112006).
De muzikale invloeden waar hij zijn inspiratie vandaan haalt zijn zeer divers: Pop, Blues, Soul, Rock, Rockabilly, R&B, Country, Funk, Latin en Reggae. Johnny maakt met deze stijlen zijn eigen onmiskenbare vette drum-grooves in de band en ook neemt hij een deel van de vocalen voor zijn rekening!