FUNKY BLUE BASTARDS VERNIEUWD EN STERKER DAN OOIT!

Na een periode van rust en bezinning, zo na het verlies van onze goede vriend en toetsenist Joost Niessen, zijn we weer helemaal terug. Vernieuwd en sterker dan ooit. We gaan er weer tegenaan!!

Graag stellen wij onze nieuwe bandleden aan je voor: Hans Hoogbergen, zang; Henk Leenderts, Hammond en Dick Frinsel, Bas.

Samen met onze eerdere vaste bandleden: Joost Legebeke, bluesharp; Rudy van Duijvenvoorde, Drums en Dirk Pronk, Gitaar vormen wij een hechte kern van doorgewinterde bluesmannen.

Tot ziens op onze optredens!!

Laatste muzikale hartegroet … JOOST NIESSEN (R.I.P.)

Het is bizar, ongelooflijk droevig en niet te bevatten … vanochtend vroeg plaats ik, op facebook, nog een bevlogen herinnering van precies twee jaar geleden aan ons optreden met onze band Funky Blue Bastards en nog geen uur later moeten wij, tot onze grote schrik en ontsteltenis, vernemen dat onze goede vriend en toetsenist Joost Niessen plotseling is overleden.

Onze gedachten zijn in de eerste plaats bij zijn geliefde, directe naasten en familie die wij veel sterkte en steun toewensen met dit grote verlies. En wàt zullen ook wij je missen Joost!

Vaarwel bro en een laatste muzikale hartegroet van je muziekvrienden: Rudy, Joost, Dirk, Jeroen, Nadine en Hans.

RUDY VAN DUIJVENVOORDE – drummer bij Funky Blue Bastards!!

Wij mogen ons zeer gelukkig prijzen met onze nieuwe drummer. Soms moeten dingen gewoon zo lopen. Rudy kenden we al langer uit het muzikale circuit en bij het vertrek van onze eerdere slagwerker bleek hij naadloos beschikbaar te zijn en hij speelt nu alweer een tijdje met ons mee. Het klikte meteen weer zo goed dat de wederzijdse keuze snel was gemaakt. Dàt belooft wat! Nogmaals welkom Rudy!

PIET KROEZE – bassist bij Funky Blue Bastards!!

Na een lange zoektocht, ook wel vanwege verstoring door de corona-lockdowns, hebben we nu dan toch een zeer geschikte bassist gevonden. Welkom Piet!!

“The Blues Has Got Me.” Of het nou blues balads, funky blues of bluesrock is. Al zo’n kleine 20 jaar probeert Piet dat stuk hout met snaren in bedwang te houden. Maar bij de blues lukt dat niet. Dan gaat-ie helemaal los. Ervaring opgedaan in verschillende locale bandjes en bij diverse CD-opnames. Nooit echt grote podia’s gekraakt, maar wèl heel veel gespeeld. Altijd gepassioneerd, met veel liefde voor muziek, zéker voor de blues en helemaal vergroeid met zijn basgitaar.  Invloeden: Clapton, Bonamassa, Oldies als Muddy Waters, Robert Johnson. Maar ook mooie balades van Beth Hart, Susan Tedeschi, Bonnie Raitt.  Zijn motto: “Watch out and keep the blues alive!!”

FRANÇOISE VAAL – Leadzangeres bij Funky Blue Bastards!!

Yesss! Onze band is weer helemaal compleet en vernieuwd met Françoise Vaal als leadzangeres en ware performer. Welkom Françoise!

Na jarenlang de frontvrouw van de hardrrock groep AC/DShe te zijn geweest, werd het tijd voor wat anders. De moeder van de rockmuziek ontbrak nog in het rijtje: de blues!  Haar krachtige vocalen hebben al velen overtuigd de afgelopen decennia. Bij Funky Blue Bastards laat ze de andere kant van haar stem horen. Met als motto: “Als je iets doet moet je het ook goed doen.” en … “with a lot of fun!” gaat dat nog heel wat worden!!

Mooie repetitie in een perfecte omgeving en sfeer!

Afgelopen dinsdag heerlijk gerepeteerd in onze nieuwe oefenstudio. Voor het eerst met zangeres Françoise Vaal die de komende weken met ons gaat meedoen. Françoise komt uit de hardrock scene en ze wil haar grenzen weer eens verleggen. Gewoon een nieuw avontuur aangaan. Dus waarom niet The Blues? Nou dat kàn en dat belooft wat!

To be continued … stay tuned.

ADRIAAN DRENTH – nieuwe bassist bij Funky Blue Bastards!!Yes!! We zijn erg in ons sas met onze nieuwe bassist Adriaan Drenth met wie de banden teruggaan tot wel veertig jaar geleden. Ervaring genoeg dus! Adriaan legt op professionele wijze, samen met drummer Johnny, de basis voor een strakke en soepele ritmesectie die onze muziek nodig heeft. Na een veel te lange stop zijn we nu sinds een paar weken weer lekker bezig ons repertoire op te bouwen en zijn stuwende basriffs en gave loopjes geven hieraan en stevige meerwaarde. Jullie gaan dus méér van ons horen. Welkom Adriaan!

OTTO OUDERKERK – (Inval) Bassist bij Funky Blue Bastards!

Met veel plezier willen wij jullie laten weten dat Otto Ouderkerk bij ons invalt als bassist, totdat we een vaste bassis hebben gevonden … wat wel eens heel erg lang kan gaan duren 😉

Otto is een fijne en kundige collega die veel te delen heeft en hij is een zeer natuurlijke en zelfverzekerde artiest. Een ware performer on stage!

 

JOHNNY BREURING – Drummer bij Funky Blue Bastards!

We zijn blij met onze nieuwe energieke drummer Johnny Breuring!

Johnny heeft als drummer, maar ook als leadzanger samengewerkt in diverse bands, met meer of minder bekende collega muzikanten. Als leadzanger heeft hij meegewerkt aan het album Just Our Friends (Sueno 170574) met de track Heaven Stood Still, en het album Point Blank van The Brood Roosters (DRC entertainment 112006).

De muzikale invloeden waar hij zijn inspiratie vandaan haalt zijn zeer divers: Pop, Blues, Soul, Rock, Rockabilly, R&B, Country, Funk, Latin en Reggae.Johnny maakt met deze stijlen zijn eigen onmiskenbare vette drum-grooves in de band en ook neemt hij een deel van de vocalen voor zijn rekening!